WhatsApp-medeoprichter in 2009 afgewezen door Facebook en Twitter

© Forbes
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Voor de Amerikaan Brian Acton in 2009 WhatsApp mee uit de grond stampte, greep hij naast een job bij zowel Facebook als Twitter.

WhatsApp werd in 2009 in het leven geroepen door de Amerikaan Brian Acton en de Oekraïner Jan Koum, twee ex-Yahoo-medewerkers.

Maar nog voor de start van de berichtendienst, probeerde Acton een job te versieren bij Twitter en daarna Facebook. In beide gevallen ving hij bot. Dat blijkt uit oude tweets van Acton.

“Facebook heeft me afgewezen. Het was een geweldige kans om deze fantastische mensen te ontmoeten. Ik kijk uit naar het volgende avontuur”, twitterde Brian Acton op 3 augustus 2009. Eerder, in mei, schreef hij al op de microblogsite dat hij “geweigerd werd door Twitter HQ. Maar dat is oké, het zou toch een lange reistijd zijn geweest”.

Nu Facebook de berichtendienst heeft opgekocht voor in totaal 19 miljard dollar, is Acton een miljardair geworden. Maar had Mark Zuckerberg zichzelf geen kosten kunnen besparen door Acton in 2009 gewoon aan te werven en WhatsApp voor hem te laten ontwikkelen?

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content