Wie grabbelt in Europese ICT-pot?

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Het directoraat-generaal Informatica van de Europese Commissie licht al een tipje van de sluier op over komende ict-aanbestedingsprocedures. Er valt ruim 700 miljoen euro te verdelen.

Het directoraat-generaal Informatica van de Europese Commissie licht al een tipje van de sluier op over komende ict-aanbestedingsprocedures. Er valt ruim 700 miljoen euro te verdelen.

De vetste kluif – hoewel opgesplitst in 6 percelen waarvoor telkens tot 3 winnaars kunnen worden aangewezen – is het tweede Desis-raamcontract. Binnen Desis II wordt ontwikkelingsexpertise gevraagd voor de meest uiteenlopende domeinen. In totaal gaat het over zo’n 500 miljoen euro over 4 jaar (2 plus 2 mogelijke verlengingen van een jaar). In het vorige raamcontract, dat eind 2006 werd gegund, was een consortium van Unisys, Sogeti, Iris en Reggiani een van de grote winnaars. De procedure voor Desis II wordt in het vierde kwartaal opgestart.

Ook voor het derde en het vierde kwartaal zijn Nestor II en Sacha II. Nestor, sinds 2006 in handen van Telindus België en Luxemburg en Dimension Data België, heeft 100 miljoen euro veil voor een Europees aankoopkanaal voor opslaghardware, -software en -diensten. Sacha, dat in 2006 gewonnen werd door PC-Ware, doet hetzelfde voor software.

Verder volgt er eind dit jaar een nieuwe aanbesteding voor NMS II, een netwerkbeheercontract dat sinds 2005 bij Belgacom zit. Het nieuwe contract wordt op 50 miljoen euro geraamd. En ook ABC II (‘advies, benchmarking, consultancy’), dat zo’n 13,5 miljoen euro waard is, komt eraan. Gartner heeft het huidige ABC-contract in handen. Ten slotte zijn er nog een reeks ‘kleinere’ (lees: tussen 1 en 4 miljoen euro) opdrachten gepland rond videoconferencing, elektronische handtekeningen, digitale certificaten (PKI) en audit & kwaliteitswaarborging.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content