Wie wint groot lot bij Nationale Loterij?

Luc Blyaert was hoofdredacteur bij Data News

Nog voor eind dit jaar wordt het contract toegewezen …

Nog voor eind dit jaar wordt het contract toegewezen voor de vernieuwing van het netwerk en de toepassingen van de Nationale Loterij. Met een geschatte waarde van zowat 100 miljoen euro wordt het een van de grootste bestellingen van het jaar.

Het netwerk van de Nationale Loterij is één van de omvangrijkste in het land met verbindingen naar alle verkoopspunten. De toewijzing van het nieuwe contract is in oktober vorig jaar op gang geschoten. Het gaat in totaal om vier loten: systemen, het netwerk, terminals en de multimediatoepassing (digital signage). Wie intekent voor ‘de systemen’ moet echter ook meteen voor de andere onderdelen aanbieden.

De offertes worden op dit moment geëvalueerd, waarna net voor de zomer een tweede ronde begint. In september worden de nieuwe aanbiedingen onder de loep gehouden om dan nog voor eind dit jaar een definitieve beslising te nemen. Volgens onze informatie zijn er vier grote spelers die het tegen elkaar opnemen. Het gaat om de huidige leverancier Belgacom, Telenet, Tecteo-Voo en Syntigo (NMBS). Het contract van 7 jaar maakt zoveel mogelijk ruimte voor innovatie, openheid en flexibiliteit.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content