Wie wint het groot lot bij Nationale Loterij?

Luc Blyaert was hoofdredacteur bij Data News

Belgacom, Syntigo en Telenet dingen naar het grote netwerkcontract van de Nationale Loterij. De offertes zijn deze maand afgeleverd. Tegen de kerstvakantie wordt de knoop doorgehakt. Het gaat om één van de grootste contracten van het jaar. Volgens insiders draait het rond de 100 miljoen euro, verspreid over zeven jaar. Het netwerk van de Nationale Loterij is één van de meest vertakte in het land met verbindingen naar alle verkoopspunten. De huidige leverancier is Belgacom. Aanvankelijk was de vernieuwing van het netwerk voorzien voor eind 2011 maar de procedure werd midden vorige zomer stopgezet omdat de optie dat de Nationale Loterij eigenaar zou worden van infrastructuur, hard- en software niet langer opgenomen werd.

Belgacom, Syntigo en Telenet dingen naar het grote netwerkcontract van de Nationale Loterij. De offertes zijn deze maand afgeleverd. Tegen de kerstvakantie wordt de knoop doorgehakt.

Het gaat om één van de grootste contracten van het jaar. Volgens insiders draait het rond de 100 miljoen euro, verspreid over zeven jaar. Het netwerk van de Nationale Loterij is één van de meest vertakte in het land met verbindingen naar alle verkoopspunten. De huidige leverancier is Belgacom. Aanvankelijk was de vernieuwing van het netwerk voorzien voor eind 2011 maar de procedure werd midden vorige zomer stopgezet omdat de optie dat de Nationale Loterij eigenaar zou worden van infrastructuur, hard- en software niet langer opgenomen werd. De Nationale Loterij gaat immers voluit voor een dienstenmodel.

Belgacom, Syntigo en Telenet zijn de enigen die zich aandienden voor de infrastructuur. Ook drie aanbieders zijn er voor de multimediaschermen en digital signage: Belgacom, Fabricom en het Griekse Intralot Systems. Opvallend is dat er voor de offerte-aanvraag voor systemen en terminals slechts één kandidaat opdaagde. Het gaat om Gtech, een onderdeel van de Italiaanse groep Lottomatica.

Ict wordt voor de Nationale Loterij steeds meer een business driver. “Als het netwerk onderuit gaat, dan verliest de Nationale Loterij letterlijk miljoenen euro’s”, vertelt Roger Malevé, directeur operations, procurement & ict.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content