Wifi nu tot in Brusselse haven

Marc Husquinet Marc Husquinet is redacteur van Data News.

Het Urbizone-project van het Brusselse Gewest breidt zich verder uit, voortaan tot op de kade van de Haven van Brussel. Urbizone is op poten gezet door het Centrum voor Informatica voor het Brusselse Gewest (CIBG) om te strijden tegen de digitale kloof. Het wifi-netwerk wordt nu verder uitgerold in de hoofdstad. Nadat recentelijk ook de campus van UCL in Woluwe draadloze internetdekking kreeg, heeft vandaag ook een stuk van de haven van Brussel, met name tussen de Van Praet- en Budabrug, wifi-dekking.

Het Urbizone-project van het Brusselse Gewest breidt zich verder uit, voortaan tot op de kade van de Haven van Brussel.

Urbizone is op poten gezet door het Centrum voor Informatica voor het Brusselse Gewest (CIBG) om te strijden tegen de digitale kloof. Het wifi-netwerk wordt nu verder uitgerold in de hoofdstad. Nadat recentelijk ook de campus van UCL in Woluwe draadloze internetdekking kreeg, heeft vandaag ook een stuk van de haven van Brussel, met name tussen de Van Praet- en Budabrug, wifi-dekking.

Die uitbreiding maakt het mogelijk voor zowel de schippers, het havenpersoneel als bezoekers – lees: een potentieel van 10.000 mensen – om draadloos op het internet te surfen. Er werden 10 antennes geïnstalleerd, waarvan twee toegangspunten worden gevoed via zonnepanelen.

Het gaat om een investering van 190.000 euro voor de implementatie en de werking gedurende het eerste jaar. Die som wordt voor de helft opgehoest door het CIBG en voor de helft door de Haven van Brussel zelf. Overigens heeft de Haven ook een eigen wifi-infrastructuur.

Het CIBG meldt ook nog dat Urbizone in het eerste kwartaal van 2010 14.276 gebruikers telde met een gemiddelde duur van de connectie van 2u36.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content