Wijs start joint-venture met Yourzine

Bart De Waele © *

Het bedrijf van Bart De Waele gaat in zee met een Nederlandse CRM-specialist. Tegelijk kondigt het een nieuw bedrijf, een nieuwe participatie en enkele interne herstructureringen aan.

Onder de naam Wijs-Yourzine starten Wijs en Yourzine met emailmarketing in België. Het Nederlandse bedrijf heeft expertise rond Selligent en wil uitbreiden naar België. Wijs vult die expertise aan met kennis van de Belgische markt.

Maar het bedrijf heeft meer aan te kondigen. Zo participeert Wijs ook in Android, dat zich toelegt op grafische inhoud voor on- en offline media. Niet te verwarren met het gelijknamig besturingssysteem van Google. De precieze omvang van de participatie is niet bekend maar volgens De Waele is ze “Significant”

Ook begint Wijs een nieuwe start-up onder de naam Strak.be waar de focus op WordPress-sites en offline branding ligt. Het bedrijf kon onder meer al Live Nation (Rock Werchter) en KBC Startit als klant binnenhalen.

De Waele is trots op de uitbreiding van de Wijs-groep. “We hebben er altijd naar gestreefd om onze klanten een zo breed mogelijk aanbod aan digitale diensten te kunnen aanbieden. Op dat elan gaan we ook verder.”

Tot slot wijzigt er ook wat intern. Zo neemt Wijs de activiteiten rond social media gericht naar bedrijven over van Talking Heads zodat die laatste meer kan focussen op social media gericht op overheden en de publieke sector. ook wordt Myrise, een analysetool voor online communicatie, voortaan binnen Wijs zelf in plaats van door Darwin Analytics geëxpoiteerd.

Collega Stijn Fockedey van Trends gaat in zijn artikel over Wijs verder in op plannen van Wijs en de de afgeblazen fusie met Heaven Can Wait.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content