Wikipad-tablet is gericht op gamers

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

In de lente lanceert het Amerikaanse Wikipad in zijn thuisland een gelijknamige Android-tablet. Het toestel is geschikt voor thuisgebruik en voor op het werk, maar met zijn controller-accessoire richt de Wikipad zich toch vooral tot de gamers.

De Wikipad heeft onder meer een scherm van 7 inch met een resolutie van 1280 bij 800 pixels, een quadcore-processor met een kloksnelheid van 1,4 Ghz, een opslaggeheugen van 16GB (uitbreidbaar tot 32GB), maar vooral: fysieke knoppen en sticks die hem omturnen tot een handheld game-console.

Op de Wikipad zijn games als GTA III en Need for Speed: Most Wanted beschikbaar, en vanwege de ondersteuning van PlayStation Mobile kan je er ook PSOne-games op spelen. Daarnaast kun je er evengoed Android-games op draaien, alsook andere apps genre Google Maps of Skype.

De tablet wordt in het voorjaar gelanceerd in Amerika voor 249 dollar. Een Europese releasedatum is nog niet bekend. In een later stadium verschijnt mogelijk ook een tweede model van 10,1 inch.

Eind vorig jaar doken er geruchten op dat ook Microsoft met een tablet voor gamers in de weer zou zijn: de Xbox Surface. Daar is echter geen confirmatie van, en er zijn ook geen nieuwe details gelekt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content