WIN staat in de etalage

De raad van bestuur van Belgacom heeft het licht op groen gezet voor de verkoop van het Waals IntraNet (WIN). Dat opent de weg voor geïnteresseerde kandidaten zoals Dimension Data of Tecteo.

De raad van bestuur van Belgacom heeft het licht op groen gezet voor de verkoop van het Waals IntraNet (WIN). Dat opent de weg voor geïnteresseerde kandidaten zoals Dimension Data of Tecteo.

De verkoop van WIN is één van de opties. De raad van bestuur van Belgacom vraagt om alle oplossingen te onderzoeken, maar zegt ook duidelijk dat het de Belgacom top de machtiging geeft ‘om WIN te verkopen aan andere aandeelhouders’. “De verkoop is de beste oplossing”, vertelt een interne bron bij Belgacom. Een precieze timing is er niet, maar het is duidelijk dat de dreiging van de Waalse regering om beslag te leggen op de garantie van 3,7 miljoen euro één en ander in een stroomversnelling plaatst. Het contract van Belgacom loopt in principe tot 2013.

Integrator Dimension Data liet eerder al weten dat het bijzonder geïnteresseerd is in de overname. Ook de Luikse industrieel Laurent Minguet (EVS) uitte zijn belangstelling en onlangs dook eveneens Tecteo op als mogelijke kandidaat. Tecteo verenigt de kabeloperatoren ALE en Brutélé. Opvallend is dat Dimension Data een grote leverancier is van beide spelers en goede relaties onderhoudt.

WIN werd in 1998 opgericht om de Waalse regio op het internet te trekken. Belgacom haalde het toen van de tandem France Telecom-Telindus. Van de oorspronkelijke optie om vooral particulieren en kleinere bedrijven te bedienen, bleef echter al snel niet veel meer over. Volgens het contract moest WIN tegen eind 2006 meer dan 4.000 kmo’s internetdiensten aanbieden. Vandaag telt WIN 300 vooral grote klanten. Het heeft zowat 70 werknemers, goed voor een omzet van 17,5 miljoen euro in 2006. Sinds 2005 is het winstgevend.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content