Win wint weer in Wallonië

© Belga
Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Win heeft het contract voor het beheer van de ip-netwerken en de ip-telefonie binnengehaald.

Integrator Win heeft opnieuw het miljoenencontract van het Waalse Gewest (lees: bij ‘Le Service public de Wallonie’) voor het beheer van de ip-netwerken en de ip-telefonie in de wacht gesleept. Het bedrijf beheert de ip-uitrusting van Wallonië al sinds 1999. Dimension Data staat Win bij in onderaanneming.

Het contract, goed voor 5,3 miljoen euro, loopt deze keer over twee jaar en is twee keer verlengbaar met een jaar. Win beheert zo de komende opnieuw een vpn-netwerk met meer dan 350 connecties, het ‘metropolitan area network’ (MAN) van 1 Gbps waarmee 70 gebouwen worden verbonden en het ip-telefoniesysteem voor 7000 werkposten.

Dimension Data wordt ingeschakeld voor het onderhoud van het MAN. Het moet ook een netwerkmonitoring en -reportingsysteem op poten zetten.

Win, in 1998 opgericht door Belgacom maar in 2009 verkocht aan Tecteo, is al sinds 1999 de huisleverancier voor de ip-systemen van het Waalse Gewest. Een overeenkomst die overigens niet oncontroversieel is gebleken. In 2007 werd in het Waalse Parlement verwoed gediscussieerd over de deal, omdat, zo klonk het toen, Win zonder nieuwe aanbestedingen ook werd ingezet voor een hele rist uitbreidingen en vernieuwingen bij het Waalse Gewest. Andere leveranciers vonden dat oneerlijke concurrentie. Bij nader onderzoek door het bevoegde ministerie van transport en infrastructuur werd gesteld dat alle nieuwe uitbreidingen en overeenkomsten binnen de krijtlijnen van de aanbesteding lagen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content