‘Windows 10 deze week klaar’

© Reuters

Windows 10 zit op schema om deze week klaar te zijn voor pc-fabrikanten. De zogenaamde RTM-release is doorgaans de laatste horde voor het nieuwe besturingssysteem het levenslicht ziet.

Het zijn Microsoft-bronnen van The Verge die zeggen dat de RTM-versie, of release to manufacturer, zo goed als klaar is. Dat is de versie die naar pc-bouwers wordt verscheept zodat zij hun nieuwe pc’s tegen de lanceerdatum kunnen uitrusten met Windows 10.

Voor Windows 10 is die RTM-versie van iets minder belang omdat het systeem zichzelf continu zal updaten met nieuwe functies. Waar dit vroeger, met uitzondering van de Service Packs, vooral beperkt bleef tot het oplossen van bugs en beveiligingsproblemen. Maar het geeft wel aan dat het nieuwe besturingssysteem klaar is voor het grote publiek. Een van de updates die we onder meer na de lancering mogen verwachten is de ondersteuning voor extensies in Edge, de browser die Internet Explorer vervangt.

De lancering van Windows 10 staat gepland voor 29 juli. Vorige week las je al op Data News dat Microsoft de beschikbaarheid wel gaat spreiden, niet iedereen zal dus meteen kunnen updaten. Wie al aan de slag ging met een testversie via het Insider Program zal daarbij eerst aan bod komen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content