Windows 10 doet het niet goed in verkoopkanaal

© Belga

Het aantal pc’s met Windows 10 gepreïnstalleerd dat in de vier maanden na introductie van het besturingssysteem in de winkels over de toonbank ging, is lager dan bij Windows 7, Windows 8 en zelfs Windows Vista.

Deze constatering komt van marktonderzoekerContext. Een echte verklaring geeft Context niet voor de gevonden resultaten. Het ligt echter voor de hand aan te nemen dat pc-producenten en de bedrijven in de distributieketen nog met veel computers zaten waar een ouder besturingssysteem op was geladen.

De situatie verandert nu wel snel, concludeert Context. In de maand oktober werd nog 43 procent van alle consumenten-pc’s en 17 procent van de zakelijke pc’s met Windows 10 afgeleverd, in de eerste twee weken van november was dat aantal al gestegen tot respectievelijk 67 en 25 procent. Vooral de pc’s van ASUS, Acer, Hewlett Packard en Lenovo worden nu, zeker in de consumentensegment, voornamelijk met Windows 10 geleverd. In zo’n 92 procent van de geleverde pc’s gaat het om een laptop. 13 procent daarvan was een 2-in-1 tablet/notebook.

Ter vergelijking, vier maanden na de introductie van Windows 7 stond het nieuwe besturingssysteem al op 86 procent van de geleverde pc’s. Bij Windows 8 en bij Windows Vista bedroeg dit percentage respectievelijk 90 en 88 procent.

Bron: Automatiseringgids

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content