Windows 10 is klaar

Een van de blikvangers van Windows 10 is de terugkeer van het startmenu. © AG

Microsoft heeft build nummer 10240 vrijgegeven die als release to manufacturing (rtm) dienst doet. Daarmee is de bètafase van het besturingssysteem afgerond.

Microsoft heeft weliswaar nog geen formele bevestiging gegeven dat build 10240 de rtm-versie is maar de doorgaans zeer goed ingelichte Microsoft-watcher Mary Jo Foley heeft dit van bronnen binnen het bedrijf vernomen.

Hardwareleveranciers hebben deze versie hard nodig om binnen nu en anderhalve week hun eerste pc’s met het nieuwe besturingssysteem te kunnen leveren. HP heeft volgens The Register al aangegeven in ieder geval één model met Windows 10 op 29 juli beschikbaar te hebben, weliswaar in de VS. Die pc’s verschijnen overigens naar verwachting pas ergens in de eerste week van augustus in de eerste winkels.

De rtm-versie is doorgaans gelijk aan de versie die ook als eerste officiële versie van een besturingssysteem wordt uitgegeven. Alleen wanneer er nog ernstige fouten naar boven komen, is er nog reden een aanpassing te doe. Overigens pakt Microsoft de uitgifte van previewversies binnenkort al weer op als voorbereiding op het nieuwe updateproces van het besturingssysteem.

Windows Update ingeschakeld

Microsoft startte gisteren met het uitrollen van build 10240 aan de deelnemers in het Windows Insider programma. In tegenstelling tot het verspreiden van eerdere Preview-versies gebeurt dit via het Windows Update-mechanisme. Microsoft had eerder deze week al aangegeven zich nu te concentreren op de correcte werking van deze routine die vanaf 29 juli Windows 10 moet afleveren bij reguliere gebruikers.

Bron: Automatiseringgids

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content