Windows 10 krijgt al flinke update

© Windows 10

Acht dagen na zijn lancering krijgt Windows 10 krijgt al een forse update. Microsoft geeft weinig details vrij over de inhoud.

De update bevat geen patches of andere beveiligingsmaatregelen, zegt Microsoft. Het gaat volgens de beschrijving om “veranderingen die de functionaliteit van Windows 10 verbeteren door toevoeging van nieuwigheden en verbeteringen”. Om welke nieuwigheden het juist gaat, is niet helemaal duidelijk.

Wel is het duidelijk dat het om een forse update gaat. Voor 64-bitsystemen gaat het om 325 megabyte, voor 32-bitsystemen om 160 megabyte. Delen ervan kunnen overigens al toegezonden zijn. En de computer moet na installatie van de update herstart worden.

De download kan op de gebruikelijke wijze in gang gezet worden via Windows Update. Wie voor automatisch updaten heeft gekozen, kan natuurlijk ook gewoon afwachten.

Bij deze update zet Microsoft ook het nieuwe WUDO-mechanisme in. In principe betekent dat dat de update maar één keer gedowload hoeft te worden wanneer men meerdere Windows 10-pc’s in het netwerk heeft staan. Tenminste, als de Windows Update Delivery Optimization niet uitgeschakeld is.

(FT i.s.m. AutomatiseringGids)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content