Windows 10 krijgt nieuwe functies voor bedrijfsleven

© Reuters

Microsoft kondigt aan deze maand te beginnen met het testen van een aantal nieuwe ‘enterprise’-gerelateerde functies van Windows 10.

De nieuwe functies komen zoals gebruikelijk eerst in het Insider-programma beschikbaar om ze door een grote groep testers aan de tand te laten voelen. De definitieve versie komt pas in de Enterprise-release eind dit jaar naar de zakelijke gebruikers van Windows 10.

De nieuwe functies hebben onder meer te maken met extra beveiliging. Een van de nieuwe features is Enterprise Data Protection dat zorgt voor de encryptie van gegevens. Dat moet voorkomen dat apps op een ongeoorloofde manier toegang krijgen tot data die niet buiten het bedrijf mogen komen. Systeembeheerders krijgen via deze functie ook de mogelijkheid bedrijfsdata te wissen van apparatuur die in een Bring Your Own Device-programma is meegebracht. Privé-gegevens van de eigenaar van het apparaat worden bij zo’n wis-actie met rust gelaten.

Ook in de categorie beveiliging valt Microsoft Passport, een mogelijkheid om Windows 10-clients zich aan te laten melden bij apps, servers en websites zonder de inloggegevens opnieuw te hoeven invoeren.

Bedrijfs-App Store

Een derde onderdeel dat Microsoft aankondigt, is Windows Store for Business. Deze aangepaste Windows Store stelt bedrijven in staat werknemers te laten shoppen in een eigen app-winkel, waarin ook de bedrijfseigen apps kunnen worden aangeboden naast een selectie van apps van derden. De bedrijfsapp-store heeft dezelfde look-and-feel als de standaard Windows Store. (Automatiseringsgids.nl)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content