Windows 10 op 29 juli niet voor iedereen

Windows 10 © Microsoft

Weliswaar is 29 juli de officiële introductiedatum voor Windows 10, dat wil nog niet zeggen dat iedereen op die dag het nieuwe besturingssysteem al op zijn PC heeft staan. Microsoft kiest voor een introductie in stappen.

Als eerste komen de ontwikkelaars aan bod, dat zijn de mensen die hebben meegeholpen om de laatste kreukels uit de software te strijken. Zij hebben meegedaan aan het zogeheten Windows Insider programma dat ruim een half jaar geleden is begonnen.

Plannen

De plannen van Microsoft over de uitlevering van Windows 10 zijn naar buiten gebracht door Terry Myerson, Microsoft’s executive vice president operating systems. Hij schrijft in zijn blog wat de redenen zijn achter de gefaseerde uitlevering. Het gaat ook om tijd, want het is niet mogelijk om vele miljoenen exemplaren van de code in één dag te distribueren. Maar loyaliteit speelt ook mee. Mensen die een goede band hebben met Microsoft hebben een streepje voor.

Het moet een succes worden

Windows 10 moet met succes worden geïntroduceerd, zo luidt de boodschap binnen Microsoft. Het concern heeft nog steeds last van de trage start van Windows 8 in al zijn varianten. Pas vorige maand werd namelijk het punt bereikt dat Windows 8 op meer systemen was geïnstalleerd dan het meer dan 13 jaar oude Windows XP.

Handel

Met de makers van pc’s zijn al afspraken gemaakt over Windows 10. Zij krijgen voor 29 juli de beschikking over een robuuste uitvoering van de code, die ze op hun hardware kunnen zetten. Daarna volgen de wederverkopers, bijvoorbeeld de computerwinkels die mensen willen helpen bij de overstap van Windows 8 naar Windows 10.

Bron: Automatiseringgids

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content