Windows 10 verplicht automatische updates

. © .

Onder Windows 10 is het gedaan met het uitstellen of negeren van updates. Wie het besturingssysteem installeert moet er de updates bijnemen. Al is dat geen slechte zaak.

Nu Windows 10 klaar is voor het grote publiek, worden ook de gebruiksvoorwaarden in detail bekeken en daar staat onder meer in dat automatische updates verplicht zijn. Al is er een uitzondering voor bedrijven.

Verplichte automatische updates zijn nieuw voor Windows. In het verleden gaf Microsoft gebruikers de keuze om updates later of helemaal niet te installeren. Zo willen sommigen de controle over hun toestel behouden. Er blijft wel een uitzondering voor bedrijven zodat IT-afdelingen nog steeds de updates kunnen testen, bijvoorbeeld om conflicten met andere software te vermijden, vooraleer ze uit te rollen.

Maar automatisch updaten heeft ook een reeks voordelen. Zo kan Microsoft binnenkort op eigen houtje zo goed als alle Windows 10-updates meteen patchen. Zo kan het de verspreiding van malware of bepaalde hacks zeer slagkrachtig tegengaan. Ook moet je je als gebruiker dan minder zorgen maken over onverwachte beveiligingsproblemen want hoe meer pc’s die up-to-date zijn, hoe moeilijker voor hackers om toestellen te misbruiken.

Ook voor Microsoft zelf biedt die formule op termijn een serieuze verlichting. Vandaag moet het immers verschillende versies van Windows ondersteunen. Maar naarmate meer mensen overstappen naar Windows 10, kan het bedrijf de ondersteuning voor oudere systemen afbouwen en moet het in de toekomst veel minder versies van een update of patch voorzien omdat alle toestellen op dezelfde Windows draaien.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content