Windows 10 voor smartphones: ten vroegste na de zomer

Windows 10 in een display op Microsoft Build in San Francisco © REUTERS

Terwijl Microsoft nog niet officieel wil bevestigen wanneer Windows 10 beschikbaar zal zijn, heeft een topman van Microsoft wel al laten weten dat dit voor smartphones pas tegen de herfst zal zijn.

Het was een journalist van The Verge die in een gesprek met Joe Belfiore, verantwoordelijk voor de Operating Systems Group, vernam dat de lancering van Windows 10 voor smartphones later komt dan de pc-lancering. Dat vermoeden was er al, maar wordt nu bevestigd. Daarbij zou het voor telefoons voor ‘na de zomer’ zijn.

Over de lancering van Windows 10 voor pc’s wordt op Microsoft Build, waar ook Data News aanwezig is, intussen in alle talen gezwegen. Toen onze redactie naar commentaar hengelde over de verspreking van AMD’s ceo, die aangaf dat Windows tegen eind juli klaar zou zijn, viel onze gesprekspartner (al dan niet met opzet) uit de lucht. Windows 10 komt, maar vermoedelijk wil het bedrijf zich niet vastpinnen op een specifieke datum zo lang het systeem niet stabiel genoeg is om op grote schaal uit te rollen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content