Windows 7 mogelijk al in 2009

Microsoft heeft nog geen officiële datum onthuld voor de komst van Windows 7, maar enkele topmensen van het bedrijf spreken van eind 2009.

Microsoft heeft nog geen officiële datum onthuld voor de komst van Windows 7, maar enkele topmensen van het bedrijf spreken van eind 2009.

De opvolger voor Windows Vista is in de maak, maar er is verwarring over wat het wordt en wanneer het uitkomt. Microsoft heeft al verklaard dat Windows 7 voortbouwt op Vista. Senior vice-president Bill Veghte liet dat weten in een openbare brief aan klanten. Daarbij meldde hij ook dat Windows 7 in 2010 op de markt moet komen.

Nu is echter bekend geraakt dat Microsoft een vroege proefversie van Windows 7 eind oktober al uitdeelt op zijn ontwikkelaarsbijeenkomst PDC (professional developers conference) in Los Angeles. Daarbij is ook speculatie opgedoken dat die volgende Windows-versie mogelijk eind 2009 al uitkomt. Berichten over een vervroegde datum zijn gebaseerd op bronnen binnen Microsoft.

Microsoft deelt de alpha-versie van Windows 7 ook uit op zijn WinHEC-bijeenkomst (hardware engineering conference) die een halve maand na PDC plaatsvindt. Het gaat om dezelfde vroege versie van het pc-besturingssysteem. Beide bijeenkomsten zijn al vaker door Microsoft gebruikt om proefversies van zijn producten uit te delen.

De uit te delen proefversie is uit de zogeheten Milestone 3-serie. Volgens online bronnen (zoals Microsoft-watcher Mary Jo Foley) staat er geen Milestone 4 gepland, wat dus zou betekenen dat de eerste beta-versie nabij is. Zij bespeurt ook een versnelling in de ontwikkelactiviteiten van Microsoft voor Windows 7.

Beta 1 zou eind dit jaar al kunnen verschijnen, aldus de nu opgelaaide speculatie. Beta 2 is dan goed mogelijk tegen het midden van 2009 waarna een definitieve uitvoering eind dat jaar volgt.

In samenwerking met Computable

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content