Windows 7: verplicht updaten naar Service Pack 1

Microsoft gaat Service Pack 1 voor Windows 7 doordrukken bij zijn gebruikers. Al valt de installatie te mijden voor wie dit echt wil.

SP1 voor Windows 7 bestaat ruim twee jaar. Daarom stopt Microsoft op 9 april 2013 de standaard ondersteuning voor de RTM-versie van Windows 7 waar nog geen Service Pack is geïnstalleerd. Intussen wordt SP1 verplicht opgelegd aan gebruikers.

De uitrol begint vanaf vandaag. Wie automatische installaties toelaat hoeft niets te doen. Anders krijg je een melding dat de installatie zal beginnen.

Maar de uitrol is hoofdzakelijk gericht op consumententoestellen. Computers die worden beheerd via tools als System Center Configuration manager of WSUS en binnen zijn bedrijf de update nog niet wil installeren, bijvoorbeeld om compatibiliteitsredenen, kan dat gewoon.

Tot 2015-2020

Wie Service Pack 1 installeert kan rekenen op ondersteuning tot 13 januari 2015. De uitgebreide (betaalde) support voor Windows 7 SP1 is er tot 14 januari 2020. Tot die tijd krijgt elke gebruiker, ook zij die niet betalen voor die uitgebreidere ondersteuning, beveiligingsupdates voor het besturingssysteem.

Een volledig overzicht van de ondersteuningstermijnen van de verschillende Windows-versies kan je hier terugvinden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content