Windows 8.1 dan toch zonder app-scherm

Goed nieuws voor wie Windows 8 op een pc gebruikt. Binnenkort moet je na het opstarten niet eerst langs het startscherm met applicaties gaan.

De grote revelatie van Windows 8 is dat het systeem is ontworpen voor tablets en andere aanraakschermen. Dat betekent dat je na het opstarten niet op je bureaublad terechtkomt, maar wel op een startscherm dat de belangrijkste apps bevat.

Een leuk concept, maar in praktijk is het startscherm voor laptops en desktops zonder aanraakscherm eerder een extra klik (naar de desktop-app) dan een praktische vernieuwing.

Daar brengt Microsoft nu verandering in. The Verge vernam van bronnen bij Microsoft dat Windows 8.1, wat momenteel de codenaam Windows Blue draagt, de optie krijgt om standaard naar het bureaublad te gaan bij het opstarten. Al moet je de optie wel eerst zelf aanvinken.

Andere Windows 8-functies zoals het startmenu oproepen via de hoeken, of de charms bar blijven ongewijzigd.

Als de functie er effectief komt, dan doet Microsoft dat mogelijk na klachten en statistieken van gebruikers. Recent vertelde Tim ‘O Brien, general manager van de Platform Strategy Group van Microsoft, in een gesprek met onze redactie dat de apps op klassieke pc’s en laptops tot vier keer minder worden gebruikt dan op tablets.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content