‘Windows 8.1 op weg naar fabrikanten’

Pieterjan Van Leemputten

De grote update voor Windows 8 is volgens verschillende bronnen vrijgegeven aan computerfabrikanten.

De grote update voor Windows 8 is volgens verschillende bronnen vrijgegeven aan computerfabrikanten.

Een bron van ZDNet.com zegt dat er bij Microsoft interne berichten ciruleren over de RTM-versie die zou worden vrijgegeven op 23 augustus. Al werd eerder, officieus, gesproken over 26 augustus. Officiëel geeft Microsoft geen commentaar. Wel gaf het bedrijf eerder al ‘eind augustus‘ aan als deadline.

Paul Thurrit van Winsupersite.com was de eerste die intussen het versienummer van Windows 8.1 (9600.16384.130821-1623) vrijgaf. Wel benadrukt hij er bij dat Microsoft de update blijft verbeteren tussen de RTM-versie en de versie die vanaf 18 oktober vrij te downloaden valt voor bestaande gebruikers.

9600.16384.130821-1623

— Paul Thurrott (@thurrott) August 23, 2013

RTM of Release to Manufacturing, is de versie die pc-bouwers zoals Acer of HP installeren op hun nieuwe machines. Zij krijgen de software doorgaans als eerste zodat hun nieuwe toestellen zijn uitgerust met nieuwe software wanneer die ook voor bestaande Windows 8-gebruikers beschikbaar is.

Windows 8.1, aanvankelijk bekend als Windows Blue, is het eerste grote updatepakket van Windows 8. Het brengt enkele belangrijke verbeteringen met zich mee, zoals een boot-to-desktop functie en een terugkeer van de startknop.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content