‘Windows 8 al in juli 2011’

Volgens een door een ex-Microsoft-medewerker gelekte planning, staat Windows 8 tegen de zomer van volgend jaar op stapel.

Volgens een door een ex-Microsoft-medewerker gelekte planning, staat Windows 8 tegen de zomer van volgend jaar op stapel.

Het bericht staat te lezen op de ict-nieuwssite Neowin. Ene Chris Green, een ontwikkelaar van Microsoft die er onlangs vertrok, zou een pdf van een planning online hebben gezet waarin Windows 8 gepland staat voor 1 juli van volgend jaar. Onverwacht is de stempel 2011 niet echt, maar het is wel de eerste keer dat er zulk een concrete datum lekt.

Neowin zelf zegt anderzijds dat de data met een korrel zout moeten genomen worden, maar dat het document wel een algemeen beeld geeft van de plannen van Microsoft. Dat zou in elk geval bevestigen dat Microsoft willens is om niet meer te lang te wachten met de release van een nieuwe versie van Windows. XP was al ruim 5 jaar op de markt toen Vista werd gelanceerd. Maar het was wachten op een waardige opvolger van XP tot Windows 7 (gelanceerd in 2009).

Andere data op de pdf zijn onder meer de release van Office 2010, in juni. Die datum raakte in december al bekend. Maar ook Office 2012 krijgt een releasedatum mee: juli 2012. Microsoft zelf heeft nog niet gereageerd op het gelekte document.

Edward Claessens, woordvoerder bij Microsoft Belux, noemt de ‘gelekte informatie’ over Windows 8 “volgens mijn info volkomen uit de lucht gegrepen”.

Partner Content