Windows 8 komt mét clouddiensten

Gebruikers van het nieuwe besturingssysteem Windows 8, dat eind 2012 op de markt komt, zullen gebruik kunnen maken van verschillende cloudiensten.

Gebruikers van het nieuwe besturingssysteem Windows 8, dat eind 2012 op de markt komt, zullen gebruik kunnen maken van verschillende cloudiensten. Chris Jones, manager van Windows Live, oppert dat Microsofts clouddiensten Live Services en SkyDrive een belangrijke rol zullen spelen binnen de cloudiensten van Windows 8 .

Jones maakte dit bekend tijdens de Microsoft Build-ontwikkelaarconferentie die wordt gehouden in het Californische Anaheim. Windows 8 kan cloudgebaseerde data uit diverse bronnen verzamelen en opslaan.

Sommige data gaan in de cloud, andere op een harde schijf. Foto’s kunnen bijvoorbeeld snel van en naar de cloud worden verplaatst.

Data, zoals e-mails, documenten en foto’s, kunnen op een harde schijf of in de cloud worden opgeslagen. Met andere gebruikers kunnen kalenders of foto’s worden gedeeld die staan op een camera, SkyDrive, Facebook en Flickr.

Van sociale netwerksites kunnen ook alle contactgegevens worden gedeeld.

Windows 8-gebruikers kunnen SkyDrive gebruiken om andere computers op afstand te benaderen.

I.s.m. Computable

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content