Windows 8 krijgt fotowachtwoord

Een gebruiker van Windows 8 kan inloggen met een eigen foto waarover bewegingen moeten worden gemaakt, zoals een rondje of streepje.

Een gebruiker van Windows 8 kan inloggen met een eigen foto waarover bewegingen moeten worden gemaakt, zoals een rondje of streepje.

Het nieuwe besturingssysteem Windows 8 krijgt een foto-wachtwoord. Volgens Microsoft kunnen gebruikers hierdoor via de touchscreen inloggen. Door middels van bewegingen op de foto kunnen de gebruikers veilig inloggen, aldus de softwareleverancier. Windows 8 biedt verder de mogelijkheid aan gebruikers om meerdere inloggegevens, die nodig zijn voor de toegang van websites en online applicaties, op te slaan.

Het foto-wachtwoord in Windows 8 moet de pc beter beveiligen en voorkomt dat gebruikers voor wachtwoorden kiezen te makkelijk zijn te achterhalen door hackers. Gebruikers kiezen zelf hun favoriete afbeelding zoals een persoonlijke foto of groepsfoto met vrienden of familie. Daarna moet de gebruiker bewegingen maken op de digitale foto die op de touchscreen staat. Vervolgens kan via ‘Picture Password’ worden ingelogd. Het foto-wachtwoord is met deze procedure goed beveiligd, zo schrijft Zach Pace, programma manager van het ‘You Centered Experience’-team op de ‘Building Windows 8’-blog.

Windows 8 biedt verder de mogelijkheid aan gebruikers om meerdere inloggegevens die nodig zijn voor de toegang van websites en online applicaties op te slaan. Gebruikers van Windows 8 en Internet Explorer 10 hoeven daardoor niet meer wachtwoorden te onthouden of ergens op te schrijven. Dat is mogelijk dankzij de virtual smart card pincode. Ze kunnen daardoor meer verschillende wachtwoorden aanmaken, waardoor een hacker minder snel binnengeraakt. Verder kunnen gebruikers met een Windows Live ID inloggen en synchroniseren met Windows 8 pc’s, aldus Microsoft.

In samenwerking met Computable

Partner Content