Windows 8 krijgt online app store

Het nieuwe pc-besturingssysteem Windows 8 van Microsoft krijgt een online app store.

Het nieuwe pc-besturingssysteem Windows 8 van Microsoft krijgt een online app store.

In de online winkel kunnen gebruikers van Windows 8 applicaties downloaden van andere softwareleveranciers (isv’s) die werken op het nieuwe besturingssysteem van Microsoft. Dat schrijft Steven Sinofsky, baas van Microsoft’s Windows and Windows Live-divisie op zijn blog ‘Building Windows 8’ ofwel ‘B8’.

De online app store van Windows 8 is niet de eerste online winkel waar applicaties staan die geschikt zijn voor een besturingssysteem. In januari van 2011 introduceerde Apple zijn Mac App Store. Daar kunnen gebruikers applicaties kopen en downloaden die geschikt zijn voor het besturingssysteem Mac OS X. Die online winkel is gebouwd op de succesformule van de App Store voor Apple’s iPhone- en iPad-apparatuur.

Microsoft heeft al een online app store, maar daar kunnen alleen Office- en andere producten van Microsoft worden gekocht. De nieuwe online Windows 8-winkel biedt ook andere merken software. Isv’s kunnen hierdoor meer applicaties verkopen aan de naar verwachting miljoenen mensen die Windows 8 gaan gebruiken.

Sinofsky zegt verder dat Windows 8 voor Microsoft het grootste vernieuwingsproject is sinds de introductie van Windows 95. Sinofsky zegt bij de ontwikkeling van Windows 8 rekening te houden ‘met lessen uit het verleden’. Hij hoopt dat Windows 8 niet alleen op dekstops, notebooks en netboos wordt verkocht, maar ook op tablets. Daarbij ondersteunt Windows 8 ARM-processoren die in tablets wordt gebruikt, aldus Sinofsky.

In samenwerking met Computable

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content