Windows 8 tegen oktober 2012

Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Microsoft Nederland heeft in een blogberichtje laten weten dat Windows 8 binnen twee jaar op de markt komt. Dat het niet de bedoeling was dit nu al aan te kondigen, blijkt uit het feit dat het bewuste zinnetje intussen alweer is verwijderd. In de blogpost wordt de eerste verjaardag van Windows 7 in de verf gezet, en kijkt Microsoft in de laatste paragraaf even naar de toekomst. “Verder werkt Microsoft uiteraard aan de volgende versie van Windows”, zo stond er letterlijk te lezen, “Maar het zal nog zo’n twee jaar duren voor dat Windows 8 op de markt is.”

Microsoft Nederland heeft in een blogberichtje laten weten dat Windows 8 binnen twee jaar op de markt komt. Dat het niet de bedoeling was dit nu al aan te kondigen, blijkt uit het feit dat het bewuste zinnetje intussen alweer is verwijderd.

In de blogpost wordt de eerste verjaardag van Windows 7 in de verf gezet, en kijkt Microsoft in de laatste paragraaf even naar de toekomst. “Verder werkt Microsoft uiteraard aan de volgende versie van Windows”, zo stond er letterlijk te lezen, “Maar het zal nog zo’n twee jaar duren voor dat Windows 8 op de markt is.”

Hoewel Microsoft nog nooit echt concreet over de volgende versie van Windows gecommuniceerd heeft, noemde Steve Ballmer ‘nummer acht’ in een gesprek met Gartner al de ‘meest risicovolle gok’ van het bedrijf so far.

Een rist Amerikaanse bronnen meent intussen ook te weten dat Windows 8 een app store onder dak zal hebben (net zoals het nieuwe besturingssysteem voor de Mac), aanzienlijk snellere opstarttijden zal laten optekenen, en zal werken met gezichtsherkenning bij het inloggen.

Overigens kan Microsoft Nederland niet meteen verklaren waarom de Win 8-aankondiging zo snel werd weggehaald.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content