Windows Phone-apps betalen via je Mobistar-factuur

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

In de loop van december lanceert Mobistar ‘mobile operator billing’ voor Windows Phone. Daarmee kan je apps betalen via je Mobistar-factuur of prepaid-kaart.

In de loop van december lanceert Mobistar ‘mobile operator billing’ voor Windows Phone. Daarmee kan je apps betalen via je Mobistar-factuur of prepaid-kaart.

Mobistar haalt een Belgische primeur met zijn ‘mobile operator billing’ voor Windows Phone-platformen. Betalen in Windows Phone 7 kon immers tot dusver enkel via kredietkaart. Vanaf Windows Phone 8 zou ook Paypall toegevoegd worden als betalingsfaciliteit. Doch Mobistar argumenteert dat hun systeem – “één druk op de knop” – heel wat eenvoudiger zal zijn.

Het doel is uiteraard het aankopen van apps voor Windows-smartphones eenvoudiger te maken en zo dus de aankoop van betalende apps te stimuleren. Het voordeel voor Mobistar is dat het een vast percentje per verkochte app opstrijkt. Vanaf Windows Phone 8 zou er ook muziek kunnen worden aangekocht via de Mobistar-rekening.

De exacte lanceringsdatum is nog niet bekend – daarvoor moet nog worden afgestemd met Microsoft. In elk geval heeft Mobistar-moederbedrijf Orange al ervaring met het principe in Frankrijk en Groot-Brittannië. De app-verkoop zou daardoor een stevige boost gekregen hebben, klinkt het bij Orange. In andere landen werkt Microsoft voor ‘mobile operator billing’ ook met andere operatoren samen.

Het Android-platform zou overigens volgend jaar op de mobile operator billing-trein springen. Apple vooralsnog niet, naar verluidt omdat het bedrijf de inkomsten uit de app-verkoop niet wil delen met de operatoren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content