“Windows telt minder lekken dan Linux en Mac”

Dat blijkt althans uit een rapport van Jeff Jones, Strategy Director bij de Microsoft Security Technology Unit.

Dat blijkt althans uit een rapport van Jeff Jones, Strategy Director bij de Microsoft Security Technology Unit.

Jeff Jones publiceert het rapport over het eerste halfjaar van 2008 [op z’n weblog]. Hij vergelijkt het aantal securitygaten bij Microsoft Windows, Apple Mac OS X, Red Hat Linux en Ubuntu Linux.

In totaal telde Jones bij die vier leveranciers 585 zwakke plekken in het voorbije halfjaar. 157 ervan kwamen voor bij verschillende leveranciers. Volgens zijn analyse scoort Red Hat het slechtst met 292 securitylekken. Apple had er 222, Ubuntu Linux 153 en Windows 58.

Maar Jones kijkt ook naar de gevaarlijkheid van de lekken en maakt ook op die manier een vergelijking (20 kleine zwakke plekken = 5 middelgrote = 1 grote). Zo komen de cijfers van de verschillende besturingssystemen toch een pak dichter bij elkaar te liggen. Microsoft haalt dan een score van 53,2, Apple haalt 96,5, Ubuntu 75,8 en Red Hat 121,5.

Microsoft patcht blijkbaar ook het snelste: na 25 dagen is er gemiddeld een oplossing. Ubuntu doet er 72 dagen over, Apple 98 en Red Hat 105. Ook hier werd de ernst gewogen en daar blijkt Linux beter te scoren dan Apple.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content