Windows XP nekt Australisch ziekenhuis

© Reuters

Het Royal Melbourne Hospital heeft de zure vruchten moeten plukken van het in bedrijf houden van het niet meer ondersteunde Windows XP.

De IT-systemen van het ziekenhuis die nog op Windows XP draaien, zijn deze week besmet met een virus, volgens de Australische publicatieThe Age. Daardoor zijn verschillende systemen in het pathologie-laboratorium onbruikbaar geworden. Veel testen moesten handmatig worden uitgevoerd en verwerkt. Ook zouden de keukens moeite hebben gehad uit te zoeken hoe het juiste dieet bij patiënten af te leveren. Verder ging de website offline.

Inmiddels is de situatie weer hersteld, meldt security.nl. Volgens de woordvoering van het ziekenhuis heeft de besmetting veel systemen onklaar heeft gemaakt, maar is de veiligheid van patiënten niet in gevaar geweest. Of er ook patiëntgegevens zijn gelekt wil de woordvoering nog geen uitspraak doen.

Het Royal Melbourne Hospital is een van de grootste ziekenhuizen in de regio. Waarom de systemen nog steeds op het verouderde Windows XP draaien, is niet duidelijk.

Bron: Automatiseringgids

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content