Winklevoss-tweeling krijgt geen cent meer van Facebook-oprichter Zuckerberg

Facebook-oprichter Mark Zuckerberg kan na een jarenlange juridische strijd opnieuw op beide oren slapen.

Facebook-oprichter Mark Zuckerberg kan na een jarenlange juridische strijd opnieuw op beide oren slapen.

Twee voormalige studiegenoten die beweerden dat Zuckerberg het idee voor Facebook van hen gestolen had, hebben nu van een rechter in Californië ongelijk gekregen en krijgen geen cent meer. De tweeling Cameron en Tyler Winklevoss raakte beroemd door de film “The Social Network”, en kreeg eerder al 65 miljoen dollar van Zuckerberg. Met een nieuwe rechtszaak hoopten de twee Zuckerberg nog wat geld afhandig te maken.

De Winklevoss-tweelingbroers hadden tijdens hun studietijd Zuckerberg gevraagd om een website voor hen te bouwen. Volgens de broers stal hij echter hun idee om een eigen sociaal netwerk te beginnen. Facebook heeft vandaag een waarde van naar schatting 50 miljard dollar.

Bij een regeling die Zuckerberg in 2008 met de tweeling trof, kregen de broers 20 miljoen dollar cash en 45 miljoen dollar in aandelen. De tweelingbroers vonden later dat ze te weinig geld gekregen hadden, gezien de waarde van Facebook. Ze wilden langs gerechtelijke weg de regeling ongedaan laten maken en een groter bedrag opstrijken.

De rechter meende echter dat het nu maar eens uit moet zijn met het aanspannen van rechtszaken door de tweeling. “Ergens moet deze gerechtelijke strijd eindigen, en dat punt is nu bereikt.”

Bron: Belga

Partner Content