Winterspelen succes voor Atos

Guy Kindermans Guy Kindermans is freelance journalist bij Data News.

De Olympische Winterspelen verliepen technologisch succesvol, met minder security events dan de Spelen in Londen.

Met de Olympische Winterspelen in Sochi achter de rug, kan IT-partner Atos terugblikken op een succesvolle invulling van de ict-noden. Niet alleen werd voor het eerst een sterke virtualisering in de cloud doorgevoerd (wat resulteerde in 40 procent minder servers), maar tevens werd ook het Olympisch intranet via een mobiel platform ontsloten voor BYOD-gebruikers. Via de Olympic video Player voor de Olympic Broadcast Service konden gebruikers in 91 landen live streams van wedstrijden bekijken. Gezamenlijk werden meer dan 660.000 uren video en audio op die wijze geconsumeerd. Naast de verwerking van de accreditaties voor de Spelen, onder meer voor 5.500 atleten en 9.500 media- en omroeporganisaties, verleende Atos ook ondersteuning aan het organiserend comité voor de werving en het beheer van 25.000 vrijwilligers.

Dagelijks 5 miljoen security events

Hoewel de vrees reëel was voor verstoringen van de Spelen, bleven de security perikelen goed onder controle. Met onder meer 1.000 beveiligingsapparaten in actie, stelt Atos dat het “de laatste monitoringtechnologieën [heeft] geïmplementeerd om de bedreigingen voor het netwerk te filteren en te prioriteren.” Tijdens de Spelen werden “iedere dag meer dan 5 miljoen IT security events verzameld en gefilterd.” Die hadden “helemaal geen impact op de Olympische Spelen.” Met 5 miljoen events scoren deze Winterspelen overigens beduidend lager dan de voorgaande Zomerspelen in Londen, waar 15 miljoen events per dag (meer dan 10.000 per minuut) voor een totaal van 255 miljoen events werden geregistreerd.

De volgende uitdaging voor Atos worden de komende Paralympische Winterspelen in Sochi, gevolgd door de Zomerspelen in Rio, in 2016.

Partner Content