Winterweer veroorzaakt druk telefoonverkeer maar geen structurele problemen

Op de verkeersassen waar dinsdagmorgen vanwege het winterweer lange files stonden, merkten de telefoonoperatoren een verhoogde drukte met soms een overbelasting van het netwerk op. Van technische problemen was echter geen sprake.

“We merkten een lichte stijging in het sms-verkeer, maar dat is een normale reactie als er saturatieproblemen zijn”, aldus woordvoerder Mathieu Van Overstraeten van Mobistar. “Het netwerk raakte op sommige plaatsen, waar veel verkeer was, overbelast, bijvoorbeeld op het viaduct van Vilvoorde, omdat er nu eenmaal een technische limiet is.”

Geen technische problemenNet als Mobistar zegt Belgacom dat het telefoonverkeer, gezien de weersomstandigheden, uiteindelijk relatief normaal verliep. “Mensen moesten op bepaalde drukke plaatsen wat meer geduld uitoefenen, maar technische problemen ondervond het netwerk niet”, aldus woordvoerster Frédérique Verbiest van Belgacom. “Er wordt met dergelijk weer altijd meer gebeld, bijvoorbeeld omdat mensen elkaar verwittigen dat ze later zijn.” Ook bij BASE ondervond men geen technische storingen. (Belga/MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content