Wolters Kluwer koopt Financial Architects

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Het Belgische Financial Architects wordt verrassend overgenomen door de Financial Services-poot van het Nederlandse concern Wolters Kluwer.

Het Belgische Financial Architects wordt verrassend overgenomen door de Financial Services-poot van het Nederlandse concern Wolters Kluwer.

Het Gentse Financial Architects, kortweg FinArch, bestaat nu 15 jaar. Het werd in 1997 opgericht door Dirk De Beule en Chris Puype (die vandaag samen nog zo’n 55 procent van het bedrijf in handen hebben) en is gespecialiseerd in software voor financieel beheer voor banken en financiële instellingen, zogenaamde ‘finance resource planning’ (frp). Het vlaggenschip van het bedrijf heet ‘Financial Studio’.

Wolters Kluwer versterkt met de overname zijn Financial Services-afdeling, goed voor een omzet van 3,4 miljard euro met 19.000 mensen wereldwijd. Wat Wolters Kluwer precies op tafel heeft gelegd voor het Belgische bedrijf is niet meegedeeld. Finarch zou volgens De Tijd dit jaar zo’n 40 miljoen euro omzet draaien, 25 procent meer dan vorig jaar. Het bedrijf telt ruim 150 klanten wereldwijd.

Financial Architects won in 2010 nog de Vlaamse ondernemersprijs ‘Leeuw van de Export’. In 2007 won het bedrijf bij de ‘Onderneming van het Jaar’ in de categorie ‘Beloftevolle onderneming’.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content