Wordt de volgende iPhone onvernietigbaar?

© Apple
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Apple zou op grote schaal schermen van synthetisch saffier gaan bouwen. Die kunnen nagenoeg niet beschadigd worden.

De onofficiële site over Apple 9to5Mac meldt dat de technologiereus uit Cupertino op het punt staat saffierschermen te produceren. Als dit soort schermen ingebouwd worden in de iPhone, wordt het toestel in theorie zo goed als onbeschadigbaar. Het gaat, voor alle duidelijkheid, niet om de echte edelsteen, maar om synthetisch saffier.

Volgens 9to5Mac en analist Matt Margolis zou Apple onlangs bij het bedrijf GT Advanced Technologies een grote bestelling hebben geplaats voor “onderdelen die noodzakelijk zijn om saffierschermen te kunnen maken”.

GT Advanced is met zijn huidige voorraad onderdelen al in staat 103 tot 116 miljoen 5 inch-schermen van synthetisch saffier te maken, en met de nieuwe machines die er weldra bijkomen kan die productie nog eens ongeveer verdubbeld worden.

Cameralens en vingerafdrukscanner al van saffier

GT Advanced heeft al sinds eind vorig jaar een overeenkomst met Apple voor het produceren van saffier in de Apple-fabriek in Arizona. De cameralens in de iPhone 5 en de vingerafdrukscanner van de iPhone 5S bevatten al saffier. Maar als straks ook het iPhone-scherm met saffier wordt vervaardigd, kan je het toestel zelfs met een baksteen niet beschadigen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content