Wordt Holiday.com het duurste internetdomein aller tijden?

© iStock
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

De domeinnaam www.holiday.com wordt op 5 november door zijn eigenaar van de hand gedaan. Volgens experts kan hij voor meer dan 27 miljoen euro geveild worden en zo de duurste domeinnaam aller tijden worden.

Holiday.com zou wel eens de duurst verkochte domeinnaam ooit kunnen worden, als hij tenminste – zoals experts beweren – voor meer dan 21,5 miljoen pond (zo’n 27 miljoen euro, het huidige recordbedrag dat in 2010 voor het domein www.insurance.com betaald werd) geveild wordt. Dat schrijft de Daily Mail.

De huidige eigenaar, Breathe Luxury, doet de domeinnaam Holiday.com na 16 jaar van de hand. Het bedrijf veilt hem op de World Travel Market, een conferentie voor de internationale reisindustrie die op 5 november plaatsvindt in Londen.

Heilige graal

Volgens experts is Holiday.com “de heilige graal van de online reissector” omdat het woord holiday één van de populairste online zoektermen is en het bij meer dan 90 procent van de bedrijven uit die sector geldt als één van de vijf belangrijkste trefwoorden om consumenten mee te bereiken op het internet.

Recordbreker

Een woordvoerder van Breathe Luxury is ervan overtuigd dat er met de domeinnaam “een recordbreker in de maak is”.

De huidige recordhouder op het gebied van domeinnamen is dus www.insurance.com (geveild voor 21,5 miljoen pond of 27 miljoen euro. Nog in de top tien staan onder meer Internet.com, Hotels.com en het door Facebook toegeëigende Fb.com.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content