Xerox betaalt 6,4 miljard dollar voor ACS

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Xerox heeft een akkoord bereikt om it-dienstenbedrijf ACS over te nemen voor 6,4 miljard dollar in contanten.

Xerox heeft een akkoord bereikt om it-dienstenbedrijf ACS over te nemen voor 6,4 miljard dollar in contanten.

Alweer een hardwarebedrijf dat zich een sterke servicespoot koopt, na Dell met Perot Systems (3,9 miljard dollar) en vorig jaar HP met EDS. HP beklonk bovendien onlangs nog een samenwerkingsovereenkomst met Canon rond document- en printservices.

Ditmaal is het copier- en multifunctionalspecialist Xerox dat it-diensten- en business process outsourcingspecialist Affiliated Computer Services overneemt. ACS, opgericht in 1988, werd al enkele jaren een overnamedoelwit genoemd, en nog eens te meer na de overname van EDS door HP. Het bedrijf is niet aanwezig in België.

Xerox betaalt een aanzienlijke 6,4 miljard dollar voor het bedrijf. Het neemt ook 2 miljard dollar aan schulden over van ACS. De overname zou in het eerste kwartaal van 2010 moeten worden afgerond.

Xerox zegt zelf zich zo helemaal op het voorplan te plaatsen inzake documentbeheer en -services. Het bedrijf schat die markt op zowat 22 miljard dollar. Met ACS zou het bedrijf ook toegang moeten krijgen tot echt grote klanten. In totaal zal de dienstenpoot van Xerox nu goed zijn voor een omzet van 10 miljard dollar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content