Xiaomi komt naar Europa, maar zonder telefoons

© web
Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Xiaomi gaat zijn e-commerce platform Mi Store lanceren in Europa. De populaire smartphones van de Chinese e-commerce specialist zullen hier echter niet verkocht worden. Accesoires zoals de net aangekondigde action camera Mi Pro wel.

Het was (voormalig Google topman) Hugo Barra van Xiaomi die tijdens een sessie op het Mobile World Congress liet weten dat Xiaomi zijn e-commerce platform binnenkort ook in Europa wil lanceren.

Wij kennen Xiaomi als een producent van populaire smartphones, maar in eigen land is het Chinese bedrijf nog meer gekend omwille van zijn goed uitgebouwde e-commerce platform.

Met dat platform wil Xiaomi naar Europa komen. Niet om smartphones te verkopen, want dat zal volgens Barra in eerste instantie niet gebeuren (het bedrijf gaat na China focussen op India voor zijn telefoons), maar wel om accessoires en andere producten te verpatsen aan Europese consumenten.

“De Mi.com winkel zal er in Europa helemaal anders uitzien dan in Azië”, aldus de global vice president, “voor een stuk omdat we hier geen telefoons zullen verkopen, maar andere dingen.”

Accessoires uit eigen stal, zoals de Mi Band-activiteitstracker, de pas aangekondigde Mi Pro-action camera (een concurrent voor de GoPro), een reeks koptelefoons en enkele krachtige batterijen, zullen wel worden aangeboden.

De Europese onlinewinkel moet ook dienst doen als ‘feedback’-loop rond nieuwe producten die Xiaomi in de markt wil zetten. Tot slot was Barra ook heel duidelijk over de richting die het Chinese bedrijf wil uitgaan. “We zien Xiaomi steeds meer als een lifestylemerk”, klonk het in Barcelona.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content