Xiaomi wil dan toch smartphones in Europa verkopen

© Reuters

De Chinese miljardenstartup gaat op termijn ook smartphones in Europa verkopen. Opmerkelijk want begin deze maand klonk het nog anders.

Ceo Lei Jun verklaarde op de Duitse technologiebeurs CeBit dat zijn bedrijf er klaar voor is. “We zitten in de positie om naar de internationale markt te gaan met smartphones en smart home producten. In de toekomst komen we naar Duitsland, de rest van Europa en andere regio’s,” zei hij volgens Bloomberg.

De Europese plannen zijn niet zo verwonderlijk. Ware het niet dat Hugo Barra, vicepresident International bij het bedrijf, begin maart nog verklaarde dat het bedrijf zijn e-commerce platform en andere producten naar onze regio wil brengen, maar nog geen smartphones.

Xiaomi bestaat nog maar sinds 2010 maar kent een enorme groei. de Chinese startup is momenteel 45 miljard dollar waard en verkocht vorig jaar 61,1 miljoen smartphones. Samen met andere producten goed voor een omzet van 12 miljard dollar.

Lei Jun verklaarde ook dat zijn bedrijf wil investeren in honderd bedrijven die bezig zijn met opkomende technologiën. dat moet het huidige productgamma helpen uitbreiden, al blijft het focussen op de eigen producten zoals smartphones,, tv’s, tablets en routers.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content