Xylos neemt belang in Smart@xs

Systeemintegrator en trainingsbedrijf Xylos neemt een meerderheidsparticipatie in crm-specialist Smart@xs, in het kader van zijn strategie rond de ‘productieve kenniswerker’.

Systeemintegrator en trainingsbedrijf Xylos neemt een meerderheidsparticipatie in crm-specialist Smart@xs, in het kader van zijn strategie rond de ‘productieve kenniswerker’.

De productieve kenniswerker moet zowel de tools als de kennis hebben om optimaal te renderen en precies daar wil Xylos meer werk van maken, is de boodschap van algemeen directeur Luk Denayer. Om die strategie te verbreden en meer ‘end to end’ te gaan, wordt gemikt op activiteiten rond Microsoft Office, Sharepoint en nu ook nog meer crm. Smart@xs vormde daarbij een interessante partij, die zich van bij de oprichting in 2005 (na de introductie van Microsoft CRM 3.0) toelegde op crm en met name in de Microsoftwereld tot een ‘brand’ uitgroeide. Zo ontwikkelde het eigen navigatietools en een connectiviteitssuite voor backendsystemen (zoals SAP, maar ook Exact en anderen), met oplossingen voor verschillende toepassingen in verschillende sectoren (bijvoorbeeld callcenters).

Tot zijn klanten rekent Smart@xs bedrijven als SDWorx, Fuji Electronics en Kluwer Opleidingen. De producten worden verdeeld via partners, wat ook voor Xylosproducten nieuwe omzet- en verdeelmogelijkheden schept, met name in het buitenland, want vandaag heeft Smart@xs partners in Nederland en Frankrijk. Er worden nog andere landen onderzocht, in eerste instantie buurlanden, maar ook Spanje en Oost-Europa. De aanwezigheid van Xylos in Rusland kan daarbij een springplank vormen. De meertaligheid van Microsoft’s CRM (in casu in de nieuwe versie 4) helpt eveneens, gekoppeld aan de expertise van Smart@xs om software aan te passen aan de lokale noden en geplogenheden.

Voor Xylos hangen toekomstige participaties af van de mate waarin deze in de ‘productieve kenniswerker’-strategie passen. Ook wordt systematisch nagegaan welke optie – make or buy – de voorkeur moet krijgen bij het starten van een nieuwe activiteit Xylos hield het overigens in het geval van Smart@s op een meerderheidsparticipatie gezien het entrepreneurschap bij de oprichters van het bedrijf. Smart@xs telt zeven werknemers, Philippe Seghers is algemeen directeur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content