Xylos ziet omzet met 15 procent groeien

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Ict-dienstenbedrijf Xylos, samen met Ahlers onderdeel van de AXE-groep van Christian Leysen, mag zich weer op de borst kloppen. Het deed er weer 15 procent bij.

Ict-dienstenbedrijf Xylos, samen met Ahlers onderdeel van de AXE-groep van Christian Leysen, mag zich weer op de borst kloppen. Het deed er weer 15 procent bij.

De omzet klokt zo af op 21,6 miljoen euro. Dat is vooral te danken aan de 20 procent groei van de ict-dienstenpoot. De winst voor belastingen steeg tot 2,1 miljoen euro.

“De voorbije jaren hebben we een aantal belangrijke investeringen gedaan, in de modernisering van onze bedrijfsinfrastructuur maar vooral in het verwerven van nieuwe competenties”, aldus Luk Denayer, algemeen directeur van Xylos, in een persbericht. “Enerzijds door nieuw talent van buitenaf aan te trekken maar ook door onze eigen medewerkers bij te scholen. Daardoor konden we enkele nieuwe, veelbelovende technologieniches ontwikkelen. Dat heeft het afgelopen boekjaar duidelijk zijn vruchten afgeworpen.”

Een van die niches is onder meer oplossingen op basis van Microsoft Office SharePoint-technologie. Daarin haalde Xylos een groei van 150 procent. Nieuwe referenties daar zinn onder meer Bausch & Lomb, CMI (Cockerill Maintenance & Ingénierie), HDP-AristA en The Brussels Airport Company.

Een andere belangrijke groeimarkt waarin Xylos de laatste jaren sterk heeft geïnvesteerd is virtualisatie. Nu denkt het bedrijf aan de volgende trend, de invoering van een virtuele desktopinfrastructuur (‘VDI’). Daarvoor heeft het een geïntegreerde VDI-oplossing op poten gezet. Onder de noemer ‘VDI Readiness Assessment’ lanceerde Xylos voorts een nieuwe dienst die het abstracte VDI-concept helpt vertalen naar de specifieke omgeving en eindgebruikers- of desktopvereisten van zijn klanten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content