Yahoo-advertenties verspreiden malware

Een Nederlands securitybedrijf heeft ontdekt dat Yahoo’s advertenties malware bevatten.

Een Nederlands securitybedrijf heeft ontdekt dat Yahoo’s advertenties malware bevatten.

Het was Fox-IT dat onder meer via een blogbericht bekendmaakte dat het ontdekt heeft dat er infecties opdoken op toestellen nadat deze Yahoo.com hadden bezocht. Het ging om iframes die op bepaalde domeinen werden gehost.

Onder de malware zat onder meer ZeuS en Andromeda. De eerste infecties doken volgens het bedrijf op rond 30 december, al sluit het bedrijf niet uit dat de aanval al vroeger gebeurde.

Intussen heeft Yahoo zelf gereageerd in de Amerikaanse media. In een verklaring zegt het bedrijf dat de malware meteen werd geïdentificeerd en verwijderd. De malware zou alleen worden verspreid naar Europese gebruikers. Ook wie de site via een mobiel toestel of een Mac bezoekt zou er geen last van mogen ondervinden.

Fox-IT zelf gaat er van uit dat de sites van Yahoo goed zijn voor zo’n 27.000 infecties per uur. Rekening houdend met zo’n 300.000 bezoekers per uur en een infectieratio van negen procent. Die infecties gebeurden overigens vooral in Roemenië, Groot-Brittannië en Frankrijk volgens het beveiligingsbedrijf.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content