Yahoo koopt messaging-app Blink

© Jason Doiy
Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Yahoo heeft alweer een overname beet. Het internetbedrijf koopt Blink om in de messaging-race te blijven.

Internetbedrijf Yahoo neemt Blink over voor een onbekend bedrag. Blink is een mobiele app die gebruikers toelaat om elkaar berichten te sturen die automatisch weer verdwijnen. Het is Yahoo duidelijk om het 7-koppig team te doen dat de app in elkaar knutselde, want Blink zelf zou in de komende weken stopgezet worden.

Bij Yahoo zal het Blink-team – met onder meer ex-Google werknemers Kevin Stephens en Michelle Norgan – terecht komen in de ‘smart communication’ business unit.

Yahoo hoopt met de overname duidelijk in de messaging-race te blijven. Het concept van Blink doet nog het meeste denken aan het populaire Snapchat dat volgens geruchten vorig jaar nog een miljardenbod van Facebook afhield. Blink-gebruikers kunnen elkaar berichten, foto’s en filmpjes sturen die maar een bepaalde tijd kunnen bekeken worden vooraleer ze automatisch van je mobiele toestel verwijderd worden.

Facebook had met Poke een soortgelijke app, maar die werd vorige week nog maar stopgezet. Facebook zet nu alles in op de messaging-app Whatsapp.

Yahoo al lang op overnamepad

Sinds Marissa Mayer aan het roer staat bij Yahoo, heeft het bedrijf naar verluidt al zo’n 40 start-ups gekocht op ongeveer twee jaar tijd. Het merendeel van die start-ups werd echter telkens kort na de overname stopgezet. Yahoo koopt dus telkens expertise in, met de bedoeling om uiteindelijk tot nieuwe diensten mét bijbehorende advertentiemodellen te komen en zo de vroegere internetgigant weer nieuw leven in te blazen.

Overigens circuleren sinds dit weekend ook geruchten dat de Belgische app Frontback mogelijk overgenomen zou worden door Yahoo.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content