Yahoo parkeert belang in Chinese internetreus Alibaba in nieuw vehikel

© Belga

Yahoo gaat zijn participatie in de Chinese internetreus Alibaba stallen in een nieuw beursgenoteerd bedrijf. Die constructie moet de aandeelhouders miljarden besparingen aan belastingen opleveren, meldt Yahoo.

Yahoo heeft een belang van zowat 40 miljard dollar. In een persbericht zegt Yahoo-topvrouw Marissa Mayer dat er gezocht werd naar ‘een belastingefficiënt alternatief dat de waarde van de investering in Alibaba zou maximaliseren voor de aandeelhouders.’

Het vehikel, volgens Yahoo ‘een belastingvrije spin-off’, zal de naam Spinco krijgen en Yahoo’s 384 miljoen aandelen in het Chinese internetbedrijf herbergen. De operatie zal in het vierde kwartaal van dit jaar gebeuren.

Yahoo was een van de eerste investeerders in Alibaba. De Amerikanen kochten in 2005 een belang van 40 procent voor 1 miljard dollar. Negen jaar later werd de beursgang van Alibaba, in september, ter waarde van 25 miljard dollar de grootste ooit in de VS.

Yahoo maakte ook cijfers voor het slotkwartaal van 2014 bekend. De omzet, exclusief partnerwebsites, daalde op jaarbasis 1,8 procent tot 1,18 miljard dollar, in lijn met de verwachtingen. De nettowinst ging 52 procent lager tot 166 miljoen dollar. (Belga/MI)

Partner Content