Yahoo stoot Google van de troon

Google is niet langer het meest bezochte netwerk op het internet. Dat werd Yahoo, blijkt uit een studie van het onderzoeksbureau Comscore.

Yahoo is er in juli in geslaagd rivaal Google van de troon te stoten wat het aantal unieke bezoekers betreft. Yahoo telde er die maand 196.600.000, terwijl Google genoegen moest nemen met 192.200.000 bezoekers.

Yahoo noteerde in een jaar tijd een toename van het aantal bezoekers met 21 procent, voor Google was er een stijging van amper 1 procent.

Het is overigens voor het eerst sinds mei 2011 dat Yahoo boven Google klimt op de ranking van Comscore.

Na enkele teleurstellende jaren kwam Marissa Mayer vorig jaar als CEO aan het hoofd te staan van Yahoo. Ze nam de homepage, e-mail en weerdiensten met strakke ontwerpen onder handen, en sleutelde wat aan de bedrijfscultuur. “Meer gebruikers leiden tot betere financiële resultaten”, verklaarde Mayer vorige maand nog. Die kettingreactie is tot nader order nog niet op gang gekomen.

Yahoo en Google worden in de Comscore-ranking gevolgd door Microsoft, Facebook, AOL, Amazon, Glam Media, Wikimedia, CBS Interactive en Turner Digital.

Het populaire bloggerplatform Tumblr, dat in mei in handen kwam van Yahoo, werd afzonderlijk opgenomen in het klassement. Tumblr staat op 28, Twitter op 30. (Bloomberg/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content