Yahoo verwerpt Microsoft-bod

De internetgroep Yahoo heeft het overnamebod van Microsoft verworpen wegens te laag. Microsoft bood 44,6 miljard dollar voor Yahoo.

De internetgroep Yahoo heeft het overnamebod van Microsoft verworpen wegens te laag. Microsoft bood 44,6 miljard dollar voor Yahoo.

“Na een minutieuze evaluatie, heeft de raad van bestuur geoordeeld dat het bod van Microsoft Yahoo! te laag evalueert, als rekening gehouden wordt met de merknaam, ons mondiaal publiek en onze recente massale investeringen in reclameplatformen en toekomstige groei”, staat te lezen in een mededeling van de internetgroep. Volgens de top kan dan ook unaniem besloten worden dat het overnamebod “niet in het belang van de groep en van de aandeelhouders is”.

Het bedrijf liet nog verstaan dat het alle strategische opties onderzoekt “in de snel veranderende context van onze industriële omgeving”. De groep maakte hierbij wel geen allusie op een hoger bod van Microsoft, waarop in de markt wordt gespeculeerd.

Momenteel biedt Microsoft 31 dollar per aandeel Yahoo. Dat was 62 procent meer dan de beurskoers toen het bod voor het eerst bekend raakte. Volgens bronnen bij The Wall Street Journal wil Yahoo minstens 40 dollar per aandeel.

Yahoo! maakte zelf ook geen melding of ze partners zoekt om een overname door Microsoft te counteren. Het was de Britse krant The Times die berichtte dat er gesprekken lopen over een eventuele fusie met internetportaal AOL.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content