Yelo Live TV voor pc enkele dagen uit de ether

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Telenet heeft tijdens de testfase van Yelo Live TV de dienst de voorbije dagen offline moeten halen, wegens een probleem. Yelo Live TV, live digitale televisie kijken via je wifi-netwerk, was to vorige week enkel beschikbaar voor iPad, iPhone en iPod Touch, maar nog niet voor pc. Vorige week werd de dienst dan uiteindelijk voor het eerst uitgebreid naar een kleine groep testers op pc (voor een ‘closed beta trial’), met succes. Daardoor werd vorige vrijdag die testgroep van Yelo gevoelig uitgebreid. Daar liep het blijkbaar mis.

Telenet heeft tijdens de testfase van Yelo Live TV de dienst de voorbije dagen offline moeten halen, wegens een probleem.

Yelo Live TV, live digitale televisie kijken via je wifi-netwerk, was to vorige week enkel beschikbaar voor iPad, iPhone en iPod Touch, maar nog niet voor pc. Vorige week werd de dienst dan uiteindelijk voor het eerst uitgebreid naar een kleine groep testers op pc (voor een ‘closed beta trial’), met succes. Daardoor werd vorige vrijdag die testgroep van Yelo gevoelig uitgebreid.

Daar liep het blijkbaar mis. “Bij die uitbreiding is een issue naar boven gekomen, waarvan een internetgebruiker zeer kort misbruik gemaakt heeft”, vertelt Telenet-woordvoerder Stefan Coenjaerts. “Telenet heeft daarom de dienst onmiddellijk onderbroken en offline gehaald. Het probleem is op dit moment opgelost en we verwachten dat de online live TV-dienst van Yelo vandaag of ten laatste morgen (dus dinsdag, nvdr) opnieuw opgestart wordt naar een grotere groep gebruikers.”

Vooralsnog blijft Yelo Live TV voor pc in een closed beta trial draaien, net om de dienst 100 procent op punt te zetten, klinkt het nog bij Telenet.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content