Yesplan vindt 750.000 euro om te starten

© Belga Picture
Bruno Leijnse Redacteur bij Trends

Yesplan, de ontwikkelaar van een event-planningtool voor de cultuur- en evenementensector, heeft een princiepsakkoord voor een eerste financieringsronde van 750.000 euro.

Yesplan, de ontwikkelaar van een event-planningtool voor de cultuur- en evenementensector, heeft een princiepsakkoord voor een eerste financieringsronde van 750.000 euro.

Daarmee wil Yesplan zijn groei over de eerstkomende drie jaar waarmaken. Het geld komt van de klassieke “vrienden en familie”, een aantal businessangels en vooral van CultuurInvest, de culturele investeringspoot van ParticipatieMaatschappij Vlaanderen. Bovenop komt een achtergestelde lening.

Yesplan is een product van de nv 2Rivers, die op 29 april is opgericht door Kunstencentrum Vooruit, Inceptive en de zeven medewerkers achter het project. Een van hen is Wouter Vermeylen, de faciliteitenbeheerder van Kunstencentrum Vooruit die gedelegeerd bestuurder wordt van Yesplan.

Yesplan is een intuïtief, online systeem voor de productieplanning van evenementen. Doelgroep zijn culturele instellingen, concertzalen, evenementenbureaus, beurzen en congrescentra. De eerste gebruikers zijn Vooruit en SMAK in Gent, STUK in Leuven, The Egg en De Beurs in Brussel, De Spil in Roeselare, en Trix in Antwerpen.

“De cultuursector heeft minder middelen. Daardoor is het belangrijk om met evenveel mensen meer producties te doen en het planningsproces en de werkstroom te automatiseren”, zegt Wouter Vermeylen. Het planningspakket laat zich integreren met registratie, ticketing en boekhoudingpakketten en werkt zonder aanpassing op smartphones en tablets.

De starter heeft zeven medewerkers, van wie vier voor de ontwikkeling. De technische ideeën komen van VUB-onderzoekers Thomas Cleenewerck en Andy Kellens en van Johan Brichau, alle drie specialisten in de programmeertaal Smalltalk en haar opensourcewebplatform Seaside. Cleenewerck en Brichau zijn de oprichters van Inceptive.

Partner Content