Yota Devices toont verbeterde ‘dual screen’ smartphone

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Op het Mobile World Congress toont Yota Devices een prototype van een verbeterde ‘dual screen’ smartphone met elektronische inkt.

Op het Mobile World Congress toont Yota Devices een prototype van een verbeterde ‘dual screen’ smartphone met elektronische inkt.

Yota Devices – met hoofdzetel in Moskou en kantoren in Finland, Duitsland en Singapore – klinkt in onze contreien nog relatief onbekend in de oren. Het bedrijf wist in 2013 echter te imponeren op de CES-conferentie met de introductie van de YotaPhone: ’s werelds eerste smartphone met twee schermen. Eén ‘normaal’ lcd-scherm en op de achterkant eentje met elektronische inkt: een ‘always-on’ smartphone omschrijft Yota Devices dat. Sinds eind vorig jaar is het toestel ook in ons land te koop.

Op het Mobile World Congress toont het bedrijf nu een verbeterde versie – zij het nog een prototype. Het display op de achterkant – het deel dus dat met elektronische inkt werkt – is nu ook aanraakgevoelig. Ceo Vlad Martynov ziet er de toekomst van smartphones in. “Met elektronische inkt staat het display altijd aan, je bent altijd verbonden”, klinkt jet.

In de eerste generatie kwamen notificaties en andere belangrijke informatie altijd op het ‘always-on’ scherm terecht. In de nieuwe versie kan je als gebruiker meteen doorklikken op die notificaties om bijvoorbeeld een tekstbericht of e-mail te versturen of om een meeting request snel te aanvaarden of te weigeren. Het always-on EPD-scherm is 4,7″ groot en de resolutie is ook beter dan de eerste versie. Het scherm moet nu ook comfortabeler te lezen zijn in heldere lichtomstandigheden – bijvoorbeeld onder de stralende zon in Barcelona.

Het ‘gewone’ lcd-kleurenscherm (amoled om precies te zijn) is overigens 5″ groot. Binnenin vinden we een Qualcomm quad-core processor, wireless charging en nfc in deze op Android gebaseerde smartphone. Yota Devices lanceerde meteen ook een aantal nieuwe apps die optimaal gebruik maken van beide schermen. De nieuwe generatie van de YotaPhone zal in het laatste kwartaal van dit jaar verschijnen op de Europese markt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content