YouSendit! wordt Hightail

Marc Husquinet Marc Husquinet is redacteur van Data News.

De webdienst om grote bestanden via de cloud te delen verandert van naam. Met Hightail wil het zich beter onderscheiden van de concurrentie.

De webdienst om grote bestanden via de cloud te delen verandert van naam. Met Hightail wil het zich beter onderscheiden van de concurrentie.

De dienst heeft vandaag 42 miljoen gebruikers in 193 landen (in een markt van naar schatting 615 miljoen potentiële gebruikers volgens Forrester). Voor zakelijke gebruikers is Yousendit! een dienst voor het delen en beheren van materiaal in de cloud (15,99 dollar per maand voor onbeperkte opslag). Er werken 22 mensen en in 2012 had het bedrijf een omzet van 39 miljoen dollar. Voor dit jaar verwacht het 57 miljoen dollar omzet. De voornaamste concurrenten van het bedrijf zijn Box, Dropbox, Syncplicity, Acceliun en Fileshare.

Maar ceo Brad Garlinhouse benadrukt zijn troeven. “We onderscheiden ons met een enorme adoptie door eindgebruikers. Daarnaast is er de eenvoud, veiligheid, flexibiliteit en de kracht achter onze tool. In eerste instantie hebben we ons gericht op het versturen van grote bestanden, een ernstig probleem gezien de netwerken van toen.”

Door de naam te veranderen naar Hightail wil het bedrijf nu inzetten op het delen van content (met synchronisatie), documentondertekening, controle van het weergeven van inhoud, de mogelijkheid om documenten in de cloud op te zoeken of verdere integratie met content management, e-mail enz… Ook tools voor rapportering en beveiliging zitten daarbij.

Daarnaast wil Hightail binnenkort nog een nieuwe versie van zijn product lanceren. Daarbij kijkt het in het bijzonder naar het gebruik op smartphones en tablets.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content