YouTube-app verdwijnt uit iOS

De applicatie voor het videoplatform YouTube zal niet meer …

De applicatie voor het videoplatform YouTube zal niet meer ingebakken zijn in de nieuwste versie van het Apple-besturingssysteem iOS voor iPhone en iPad.

De YouTube-applicatie is sinds de lancering van de Apple-telefoon in 2007 standaard geïnstalleerd op de iPhone, maar zal in toekomstige iOS-versie verdwijnen. Dat zegt een woordvoerster van Apple aan persagentschap Bloomberg. Gebruikers kunnen wel nog via de internetbrowser op de filmpjeswebsite. “Onze licentie voor de YouTube-app in iOS is verstreken”, verklaarde de woordvoerster. Daarnaast zou Google zelf ook aan een nieuwe iOS-app werken, klinkt het.

Dat is de officiële verklaring. Want dat de applicatie verdwijnt, is volgens experts eigenlijk gewoon een nieuw teken van de groeiende kloof tussen Apple en Google. Eerder werd ook al aangekondigd dat Apple in iOS 6 een eigen kaartendienst zal leveren, ter vervanging van het tot nog toe gebruikte Google Maps.

Het mobiele besturingssysteem van Google, Android, is aanleiding van de rivaliteit. Volgens Apple nam Google bij de ontwikkeling van Android-elementen over van iOS. Het technologiebedrijf spande sindsdien al verschillende rechtszaken in tegen gsm-fabrikanten zoals Motorola en Samsung, die Android-toestellen produceren.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content